20. Hunden Finidi George VIDEO
Finidi George gjorde mål för sitt Nigeria mot Grekland i VM 1994 och firade med att härma en kissande hund.

19. Galningen Stuart Pearce VIDEO
Pearce tokmissade en straff i semin mot Tyskland i VM 1990. Sex år senare var det dags igen, nu i kvartsfinalen mot Spanien. Pearce gör mål och förvandlas till en komplett galning.

18. Maskotmisshandlaren Roger VIDEO
Brassen Roger gjorde ett sent mål för sitt Cruzeiro mot Atletico-MG. Då kutar han till maskoten och sliter av honom huvudet.

17. Supervoltaren Agahowa VIDEO
Det finns ett gäng folk som voltar när dom gjort mål. Martins, Lua Lua, Klose. Men ska man volta ska man göra det ordentligt, Julius Agahowa-style!

16. Tomas Brolins piruett VIDEO
Vad ska man säga. Inte jättehäftig men man måste sätta in den i sammanhanget. 1992-1994 hade Sverige ett fantastiskt landslag och Brolin var hjärnan.

15. Läraren Jimmy Bullard VIDEO
I en match mellan Manchester City och Hull 2008 låg Hull under med 4-0 i halvtid. Managern Phil Brown var inte helt nöjd med det och gav spelarna en lektion dom sent skulle glömma. Jimmy Bullard glömde inte. 2009 spelade lagen igen. När Bullard hade sparkat in 1-1 på straff kom den väl inövade målgesten fram.

14. Graeme Souness flagga VIDEO
Ok, ingen målgest direkt, men väl en seger-glädje-yttring. 1996 var Graeme Souness manager för Galatasaray. I den turkiska cupfinalen mot ärkerivalen Fenerbahce – på Feners hemmaplan – vann Galatasaray med 2-1. Souness hittade en jätteflagga och satte den i mitten av planen. Sen fick han poliseskort…

13. Roboten Peter Crouch VIDEO
Det var på en blöt fest hos Beckhams som Crouchie först gjorde sin robotdans. I två träningsmatcher inför VM 2006 finslipade Robo-Crouch robotdansen till perfektion.

12. Bergkamp VIDEO
Från VM 1998. En jätteboll av de Boer. Bergkamp tar ner, vänder bort försvararen i samma tillslag och sen en yttersida i krysset. Klart killen inte visste hur han skulle fira det jättemålet. Så, armarna i luften, ramla helt platt bakåt med armarna kvar i luften. En klassiker!

11. Flygplanet Montella VIDEO
Det lilla flygplanet Montella gjorde mål på dom flesta chanser och han firade med att leka flygplan.

10. Tröjan över huvudet – Ravanelli VIDEO
Han föddes gråhårig, silverräven Ravanelli. Och han vräkte in mål för Juventus, Middlesbrough, Olympique Marseille. Och han var den som började med att dra tröjan över huvudet.

9. Alan Shearers hand VIDEO
En tidlös klassiker. Ett jätteflin, full löpning och en uppsträckt hand. 283 gånger fick vi se den i Premier League. 30 gånger i landslaget.

8. Filmaren Jurgen Klinsmann VIDEO
Med ett rykte om sig att vara en riktig filmare kom Klinsmann till Tottenham. I sin debut för klubben gjorde han ett riktigt smaskigt nickmål och firade målet med att slänga sig handlöst. Kopierad av många.

7. Golfspelaren Bellamy VIDEO
Bellamy och Riise hade inför matchen mot Barcelona i Champions League haft lite gruff och Bellamy hade hotat Riise med en golfklubba. När Bellamy målade mot Barca firade han med en golfsving.

6. Pekaren Ronaldo VIDEO
En så enkel målgest, så klockren. Varje gång Ronaldo (den äldre) gjorde mål var det upp med pekfingret och skaka lite. Som att ”ha ha vad var det jag sa!”.

5. Huliganen Ketsbaia VIDEO
Världens bäste georgier spelade ett tag i Newcastle. I en match mot Bolton 1998 fick han ett tokbryt efter ett mål och gick loss på reklamskyltarna bakom målet. Adidas och McDonalds närmare bestämt.

4. Marco Tardelli VIDEO
1982, VM-final. Marco Tardelli har precis gjort 3-0 på Tyskland. Tardelli goes bananas och springer runt planen gråtandes vrålande sitt namn.

3. Sniffaren Robbie Fowler VIDEO
Efter att ha blivit trakasserad av Evertonfans i åratal med påståendet att han skulle knarka fick Robbie nog och gav svar på tal genom att sniffa kortlinjen efter att ha slagit in en straff mot Toffees. 90 000 pund blev böteslappen.

2. Modellen Brian Laudrup VIDEO
Han har precis gjort 2-2 i kvartsfinalen i VM 1998 mot Brasilien. Klart han ska fira med stil. 3:30 in i klippet.

1. Gladiatorn Cantona VIDEO
Den gode Cantona hade många stora stunder i Unitedtröjan. Den iskalle fransosen hade också en patenterad målgest. Nämligen att bara stå stilla efter ett mål och ta emot jublet. Videon från en mål mot Sunderland säsongen 1996-97.

Dela!
    • Tweet