Allt som är gratis är gott, det är helt klart. Och inget är bättre än gratis spel på betting i form av riskfria spel. Smaka på orden. Riskfria spel. Vad ett riskfritt spel innebär, är att du får chansen att placera spel på odds utan att du löper risken att förlora dina egna pengar.

Sajter med riskfria bets

Betfair bonus Betfair Betyg 5/5 350 kr gratisspel Spela här!
Recension
Expekt Betyg 4/5 1000 kr riskfritt spel Spela här!
Winner Betyg 4/5 250 kr gratis Spela här!

Om riskfria spel

Ett riskfritt spel är inte samma sak som gratis bets. Det krävs alltid att du placerar ett spel på odds med egna pengar. Om ditt spel inte går in, får du pengarna tillbaka i form av antingen kontanter som du kan ta ut alternativt spela vidare med, eller bonuspengar.

Man kanske kan tänka sig att gratis bets är bättre än riskfria spel. Problemet med gratis betting är att de belopp du får i gratispengar alltid är ytterst låga. Det handlar som mest om ungefär 50 kr. Med riskfria spel, däremot, kan du ibland ha möjlighet att satsa på mycket som 1000 kr utan risk.

Så här spelar du riskfritt

Du börjar med att gå till någon av de sajter vi listar ovan. Alternativt kan du hålla utkik hos ditt befintliga spelbolag för möjligheten att få riskfria spel då och då emellanåt. Sedan är första steget att placera ett spel med egna pengar på valfritt odds (se bara till att undersöka om det inte finns några begränsningar). Nästa steg är att invänta resultatet på matchen eller evenemanget. Om ditt spel “sitter”, behåller du givetvis vinsterna tillsammans med din egen insats. Om spelet inte sitter får du en andra chans, nu med spelbolagets pengar.

Om du har uppfyllt kraven för att få tillgång till ett riskfritt spel, måste du ibland aktivera erbjudandet för att kunna ta del av det. Andra gånger kommer alternativet “riskfritt spel” upp när du är i färd med att lägga ett spel. Skulle ditt spelalternativ “sitta” när du spelar med spelbolagets pengar, får du behålla vinsterna, men insatsen går tillbaka till spelbolaget.

Som sagt kan vinster genom riskfria spel räknas som antingen bonuspengar eller kontanter. Det förstnämnda alternativet är vanligast, särskilt om erbjudandet om att spela riskfritt är en del av ett välkomsterbjudande. Bonuspengar är alltid kopplade till villkor av olika slag. I regel kan du räkna med att bonuspengarna ska omsättas ett antal gånger och dessutom inom en viss tid. Hur många gånger du måste spela igenom bonusbeloppet (det vill säga ditt vinstbelopp) innan du frigör pengarna exempelvis för uttag till bankkonto är olika från spelbolag till spelbolag och ibland också från gång till gång, men som minimum får du räkna med att omsättningskravet är 3x vinsten. Även för giltighetstiden finns stora skillnader. Det kan handla om allt från några dagar upp till flera månader.

Att tänka på vid riskfritt spel
Det finns alltid villkor att notera när det handlar om bettingbonusar såsom riskfria spel. Här är några saker du kan hålla utkik efter lite extra när du funderar på att utnyttja ett erbjudande om riskfri betting.

  • Maximalt värde på det riskfria spelet
  • Maximal vinst du kan ta hem genom riskfritt spel
  • Omsättningskrav för eventuella bonuspengar
  • Bonusens giltighetstid
  • Eventuella begränsningar i vilka sporter och/eller odds som gäller
Dela!
    • Tweet