Speltips Jamaica – Kanada

Jamaica fotbollSpel: Jamaica vinner
Spelstopp: 00:30 måndag 12 juli (natten till måndag)

Jamaica är klassen bättre än Kanada

Det är dags för den andra omgången i CONCACAF Gold Cup (ett mästerskap för lag i Mellanamerika, Nordamerika och Karibien). I grupp B finner vi Costa Rica, Jamaica, Kanada och El Salvador och nu natten mellan söndag och måndag har vi ett möte mellan Jamaica och Kanada att se fram emot. Matchen spelas på BBVA Compass Stadium i Houston (Texas, USA) så inget lag har favör av hemmaplan.

Jamaica har matchats oerhört flitigt på sistone, detta eftersom man även deltog i Copa América. Här blev det respass efter gruppspelet efter tre raka förluster med 0-1. Det var väl kanske väntat att Jamaica skulle bli strykpåse i gruppen med Uruguay, Paraguay och Argentina, men man stod upp riktigt bra. Att man inte lyckades näta var väl lite surt, men bara tre insläppta på mötena med storlagen är ett gott betyg för försvarsspelet och organisationen.

I den första matchen i gruppen i Gold Cup var det knalljämnt på alla punkter mellan Costa Rica – Jamaica och 2-2 var ett rättvist resultat.

Kanada har värmt upp inför Gold Cup med fyra vinster i VM-kval och vänskapslandskamper. Motståndet har dock varit mycket blygsamt och det är väl egentligen bara segern mot Guatemala (1-0) som kan sägas vara en merit.

I öppningsmatchen mot El Salvador kunde man lika gärna ha förlorat. Det var ingen imponerande insats man stod för och när Kanada nu möter Jamaica upplever vi det som att kanadickerna kommer att få det mycket svårt. Oddsen är i Jamaicas favör men vi trodde nog att de skulle vara lägre. Ett spel på Jamaica till odds på 2.20 eller högre spelas utan att blinka.

Jamaicas 5 senaste
Jamaica – Kuba 3-0 (vänskapsmatch)
Uruguay – Jamaica 1-0 (Copa America)
Paraguay – Jamaica 1-0 (Copa America)
Argentina – Jamaica 1-0 (Copa America)
Costa Rica – Jamaica 2-2 (CONCACAF Gold Cup)

Kanadas 5 senaste
Kanada – Guatemala 1-0 (vänskap)
Puerto Rico – Kanada 0-3 (vänskap)
Dominica – Kanada 0-2 (VM-kval)
Kanada – Dominica 4-0 (VM-kval)
El Salvador – Kanada 0-0 (CONCACAF Gold Cup)

Dela!
    • Tweet