Speltips Portugal – Sverige

sverigeSpel: Under 2.5 mål
Spelstopp: Kl. 20:45 onsdag 24 juni

Det fortsätter vara målsnålt i U21-EM

I den ena gruppen i U21-EM, där Tjeckien, Danmark, Tyskland och Serbien huserar, har det blivit en hel del mål. Raka motsatsen har det varit i gruppen med Sverige, Portugal, England och Italien. På de fyra matcher som har spelats har det bara blivit fem mål och tre av dessa kom dessutom i en och samma match (Italien – Sverige i torsdags förra veckan).

Alla fyra lag i Sveriges grupp, Grupp B, har allt att spela för. Portugal må toppa tabellen med fyra poäng efter två matcher, men England och Sverige ligger bara en poäng bakom och Italien har, trots en ynka pinne hittills, faktiskt fortfarande en chans att snika sig vidare.

Kikar vi på hur Portugal har presterat hittills har man varit oerhört tajta i defensiven. Backlinjen har varit otäckt stabil och längre fram på banan har portugiserna varit duktiga på att pressa och att växla tempo för att försvåra för motståndarna. Spelet är inte direkt rakt och det gör att man inte har kommit till särskilt många avslut. Ett mål räcker dock för att vinna en fotbollsmatch om man håller tätt bakåt!

Det har varit lite mer svängigt för Sverige och matchen mot Italien (2-1 till de blågula) var en mycket märklig historia. De 22 (sedermera 20) spelarna hade inte ett avslut på mål under 90 minuter! Klart är att Sverige inte direkt övertygar framåt. Man siktar på att spela rakt, men man har förtvivlat svårt att spela sig till farliga situationer.

Med tanke på hur det har sett ut under de första två omgångarna i gruppspelet och att det är så mycket som står på spel i den här fajten gissar vi att det inte direkt kommer att bli Hawaii-fotboll när Portugal och Sverige möts på onsdagskvällen. Grundtipset blir automatiskt under 2.5 mål och vi tycker att alla odds på 1.70 eller högre är klart spelbara.

Dela!
    • Tweet