Speltips SJK – FH Hafnarfjördur

Europa LeagueSpel: SJK
Spelstopp: kl. 18:00 torsdag 2 juli

SJK ska ha god chans mot Hafnarfjördur

Det är dags för den första matchen i kvalomgång 1 till Europa League. Bland lagen som går in i den här rundan märks till exempel AIK och Elfsborg. Mer namnkunnigt än så blir det dock egentligen inte.

Det är en hiskelig massa matcher som ska spelas men det är ändå svårt att hitta något spelbart. Många av klubbarna har sommaruppehåll och de lag som ändå är igång är svåra att analysera på grund av att nyhetsflödet är i princip noll.

SJK, som är en klubb från Seinajoki (Seinäjoen Jalkapallokerho) vid Helsingfors ska ta emot FH Hafnarfjördur från Island kl. 18:00 på torsdagskvällen. Hemmalaget kommer till mötet i god form efter att ha vunnit hemma mot VPS och spelat oavgjort borta mot tuffa Mariehamn.

Hafnarfjördur, som har varit med i dessa sammanhang i en herrans massa år, är i ännu bättre form. Man är faktiskt obesegrade på de senaste nio matcherna. Nu är det dock isländska ligan och isländska cupen vi talar om, och den är mil efter även den finska ligan.

När isländska lag spelar borta kan man ibland snika till sig skapliga resultat, men det är i princip endast när hemmalaget fortfarande egentligen är på semester. Vi tror därför att FH kan få det tufft mot ett SJK från finska ligan som både har ett tiotal matcher i benen och dessutom har bra form.

Vi rekommenderar spel på SJK antingen som rakt spel eller som handikapp -0.5, beroende på vad som ger bäst odds.

Dela!
    • Tweet