Speltips Elfsborg – Lahti

Spel: Elfsborg vinner
Spelstopp: 18:00 torsdag 9 juli

Elfsborg avancerar till nästa runda

ElfsborgLahti lyckades spela till sig ett oavgjort resultat mot Elfsborg i det första mötet i den här första omgången i kvalet till Europa League. Elfsborg var emellertid det klart bättre laget och Haglunds mannar kan inte vara nöjda med att släppa in två mål. Nu när det är dags för retur i Borås kan vi inte se hur finnarna ska kunna hota. Allt talar för Elfsborg och odds på omkring 1.30 och uppåt för rak seger tycker vi är bra betalt.

Det som talar för Elfsborg är bland annat:
Högre kvalitet i alla lagdelar – Elfsborg har ett klart övertag på Lahti på varje enskild position på plan.
Formen på gång – 2-2 mot både Lahti och Falkenberg (båda borta) är kanske inte toppresultat, men formen är klart stigande.
Brutal hemmaform – Det är oerhört svårt att vinna eller ens ta poäng mot Elfsborg i Borås. Konstgräset på Borås Arena gynnar verkligen hemmalaget som kan spela en snabb passningsfotboll. I tävlingsmatcher har man inte förlorat hemma sedan Djurgården kom på besök i slutet av oktober förra året.
Prodell i storform – Viktor Prodell har vuxit in i skorna och vräker in mål för tillfället. På de senaste tre matcherna har det blivit fyra mål! Bland annat gjorde han det ena målet i Lahtis.
Bortamålen – Med de två bortamålen har Elfsborg en stor fördel. Lahtis är piskade att gå framåt och vi gissar att man kan bli ganska så bortgjorda i omställningar från hemmalaget sida.

Elfsborgs senaste 5
Elfsborg – Örebro 2-2
IFK Göteborg – Elfsborg 1-0
Elfsborg – Gefle 5-1
Lahti – Elfsborg 2-2
Falkenberg – Elfsborg 2-2

Lahtis senaste 5
VPS – Lahti 2-0
Lahti – Mariehamn 0-0
KuPS – Lahti 1-0
Lahti – Elfsborg 2-2
Lahti – SJK 1-0

Dela!
    • Tweet