5 snyggaste bicicleta målen genom tiderna

bicicleta målBicicletan har en speciell plats i alla fotbollsälskares hjärtan. För det första krävs ju en enorm teknik, balans och koordination för att lyckas få till alla moment som behövs för att man ens ska träffa bollen. Sedan ska man även få den på mål och förbi målvakten. Det är bara de största spelarna som lyckas med konststycket att slå en bicicleta som går i mål.

Eftersom Zlatan slog till med en fantastisk bicicleta mot England i 4-2-vinsten härom veckan så tänkte vi att vi gör en lista över vad vi tycker är de fem snyggaste cykelsparkarna genom tiderna, eller åtminstone på 2000-talet. Vad tycker ni? Är det en bra lista?

5. Zlatan Ibrahimovic mot Fiorentina
Mottagningen, vrickningen, vändningen och avslutet – världsklass i alla delar. Kanske inte en bicicleta enligt skolboken, men det spelar ingen roll.

4. Rivaldo mot Valencia
Han är precis vid straffområdeslinjen när han slår till bollen, men lyckas ändå få den helt limmad vid stolpen, otagbar för målvakten.

3. Wayne Rooney mot Manchester City
Det är inte vilken match som helst, det är lokalderby mot City och Rooney gör det snyggaste målet i karriären.

2. Zlatan Ibrahimovic mot England
Allt som finns att säga om det här målet har redan sagts. Men alla kanske inte har sett målet ur vinkeln på andra sidan Friends Arena (och med en annan kommentator än Perlskog)?

1. Ronaldinho mot Villareal
Blicken mot Xavi, rycket som backen inte hänger med på, mottagningen längst upp på bröstet, vändningen på ett steg utan att komma åt bollen, skott med “fel fot” och så lobben över målvakten. Vi räknar Ronaldinhos mäktiga bicicleta som den grymmaste på den här sidan milliennietskiftet.

Alla klipp från YouTube.

Dela!
  • Tweet
  Kommentarer
  1. johnnyblaze
  2. Martin
  3. jonas
  4. Martin
  5. Martin