Speltips Karlsruhe – Hamburg

HamburgSpel: Hamburg håller sig kvar
Spelstopp: 18:05 måndag 1 juni

Hamburg reser sig

Gamla stolta storlaget Hamburg håller på att trilla ur Bundesliga. Det skulle vara en makalös skräll eftersom Hamburg är den enda klubben i den tyska fotbollen som aldrig har degraderats till 2. Bundesliga. Läget är minst sagt prekärt. Efter att man slutade på en 16:e plats i tabellen, bara en ynka poäng före Freiburg som flyttades ner direkt, tvingas man nu till ett nervpirrande kvalspel mot Karlsruhe, som slutade trea i 2. Bundesliga.

Kvalspel för att hålla sig kvar i en serie är nog det otäckaste en klubb kan vara med om, och det märktes när lagen möttes i den första av två matcher i torsdags. Att matchen var krampaktig är en underdrift. Hamburg hade det mesta av bollinnehavet, men man lyckades knappt få iväg ett skott på mål. Lyckligtvis för hemmafansen kunde dock Ilicevic kvittera Karlsruhes tidiga ledningsmål för att åtminstone få ett något mindre uselt utgångsläge inför returen.

Returen spelas på Wildparkstadion i Karlsruhe på måndagskvällen och nu är det dags för Hamburg att man visar klassen. Helt usla är man ju inte och det finns kvaliteter i truppen. Vad sägs till exempel om namn som Djourou, van der Vaart, Behrami, Lasogga och Olic. Det kanske framför allt är dags för Lasogga att han visar vad han kan. Den unge tysken satte 13 mål på 18 starter förra säsongen, men den här säsongen har han bara nätat fyra gånger på 26 matcher.

Oddsen är helt klart i Karlsruhes favör och de flesta tror att laget kan ordna uppflyttning. Det tror vi passar Hamburg perfekt. Under hela säsongen har Hamburg haft kniven på strupen, men nu är det som att allt är avgjort redan. Kanske kan spelarna slappna av något och spela ut. Oavsett vilket är oddset på Hamburg att krångla sig kvar i Bundesliga lite för högt och vi spelar Hamburg till omkring 2.20.