Speltips Alkmaar – Anzhi 13 mars

Spel: Alkmaar till 1.73
Spelstopp: 21:05
EuropaAlkmaar har här ett gyllene läge att avancera i Europa League. Man hade kunnat lottats mot betydligt tuffare motstånd, men det blev alltså dekislaget nummer ett. Dekislag? Är inte Anzhi ett bra gäng? Jo, man var det, men när biljonären som tog laget till nya höjder bestämde sig för att fotboll inte riktigt var hans grej, har spelarflykten varit enorm. Några tappra kämpar finns kvar, men det är inte riktigt Samuel Eto’o-klass på dem. I ryska ligan sladdar man betänkligt. I senaste omgången (första matchen efter juluppehållet) lyckades man visserligen vinna, men det var den första trepoängaren på 20 matcher.

Med ett hektiskt ligaspel under våren och kniven på strupen är den här fajten i Europa League inte prio ett för Anzhi. Annorlunda förhåller det sig för Alkmaar. Man är rimligt säkra på att knipa en playoff-plats i serien och några större förhoppningar på att nå platserna i Europa nästa år har man inte. Man kan satsa fullt ut på den här fajten. Hemma har man två raka segrar med 4-0 och man tar en ny seger ikväll mot Anzhi.

willhill 1000 kr bonus Spela nu

 
Senaste 5 matcherna för Alkmaar
20/2 Slovan Liberec – Alkmaar (EL) 0-1
23/2 Ajax – Alkmaar (ligan) 4-0
27/2 Alkmaar – Slovan Liberec (EL) 1-1
2/3 Alkmaar – Waalwijk (ligan) 4-0
8/3 Alkmaar – Heracles (ligan) 4-0

Senaste 5 matcherna för Anzhi
12/12 Tottenham – Anzhi (EL) 4-1
29/1 Anzhi – Vaslui (träning) 2-1
20/2 Anzhi – Genk (EL) 0-0
27/2 Genk – Anzhi (EL) 0-2
9/3 Anzhi – Rubin Kazan (ligan) 1-0