Speltips Swansea – Napoli 20 feb

Spel: Napoli DNB till 1.62
Spelstopp: 21:05

Sextondelsfinal i Europa League, första matchen. Ett Swansea i mer eller mindre kris möter ett Napoli som går alldeles utmärkt i alla turneringar. Swansea har kapacitet att spela riktigt bra fotboll, men det går inte riktigt som på räls. I Premier League ligger man visserligen på en tiondeplats för tillfället, men placeringen ljuger lite om formen och kvaliteten. Det är hur jämnt som helst på den nedre halvan av tabellen. Det är till exempel bara fyra poäng ner till Sunderland under strecket. Nu står man inför en formidabel uppgift då Napoli, trea i Serie A, kommer på besök. Frågetecken för några av spelarna i Swansea, bland annat nyttige Shelvey och måltjuven Michu.

Napoli har tre raka segrar, varav två har kommit mot tuffa lag som Milan och Roma. Man parkerar på en säker tredjeplats för tillfället och har även alla chanser att gå om Roma på slutet av säsongen.

Det är alltid tufft att analysera italienska lag på bortaplan i Europa League. Den här cupen betyder inte särskilt mycket för de italienska lagen, men samtidigt finns en sådan bredd i de flesta lagen att managern kan stuva om ganska ordentligt utan att det gör så stor skillnad för den totala kvaliteten. Rafael Benitez, som ju är en rutinerad räv i Europaspel, stuvar säkert om en del för att ha fräscha ben inför den tuffa veckan som kommer (tre matcher på sju dagar), men han ser garanterat till att han ställer en mycket konkurrenskraftig elva på planen.

Tipset då? Jo, Napoli har en högre kvalitet än Swansea och ska vara favoriter. Samtidigt är man helt klart nöjda med ett oavgjort resultat från en lite knepig bortamatch. DNB blir det alltså.

ladbrokesjpg 1000 kr riskfritt (kod: SW1000) Spela nu

 

Senaste fem matcherna för Swansea
28/1 Swansea – Fulham 2-0
1/2 West Ham – Swansea 2-0
8/2 Swansea – Cardiff 3-0
12/2 Stoke – Swansea 1-1
16/2 Everton – Swansea 3-1 (FA-cupen)

Senaste fem matcherna för Napoli
2/2 Atalanta – Napoli 3-0
5/2 Roma – Napoli 3-2 (cupen)
8/2 Napoli – Milan 3-1
12/2 Napoli – Roma (cupen)
16/2 Sassuolo – Napoli 0-2