Messi – är han den störste av dem alla?

I varje generation finns det en fotbollsspelare som sticker ut från mängden. Var tjugonde år dyker det upp en Pele, en Di Stefano eller en Maradona – de är inte bara de bästa fotbollsspelarna i världen; de är fotbollsspelare i en klass för sig. Den senaste mannen som fått titeln den bästa fotbollsspelaren i världen är Lionel Messi.

Att vara en superstjärna i Barcelona är knepigt. Deras spel är baserat på ett ethos där rörelse och passning är vad som gäller. Barcelona är mästare på detta och man har en perfekt uppsättning av kollektiv talang. Dock sticker en man ut från mängden både på grund av hans fruktsamma målfrekvens och hans fascinerande teknik. Det handlar givetvis om Messi.

Argentinaren Messi föddes den 24:e juni 1987 och har fortfarande en hel karriär framför sig. Messi är en naturlig efterträdare till Maradona, och jämförelsen är helt berättigad. Messi har sin tyngdkraft långt ner i benen och bollen sitter som klistrad vid hans fötter. Han knuffar bollen framför sig med utsidan av hans sko så att han kan dribbla åt vilket håll som behövs när han möts av en försvarare. Hans känsla och passningsförmåga är perfekt, och hans avslutningar felfria.

Messis målstatistik börjar jämna ut sig på ungefär ett mål per match och dessutom skapar han mängder av chanser för sina medspelare i Barcelona och det argentinska landslaget.

Det känns passande att Messi spelar för en av de bästa klubbarna någonsin. Hans förmågor komplementerar Barcelona på ett utmärkt sätt. Ibland ser man en världsstjärna som aldrig någonsin når sin fulla potential, men Messi har redan nått den.

De närmsta åren kommer namnet Lionel Messi nämnas i samma mening som Pele, Best eller Maradona, och för stunden kan vi njuta av att se spelaren som vissa klassar som den bästa av dem alla.

Att lägga ett bet på att Barcelona vinner när Messi spelar kan vara ett säkert spel. Hitta förmånliga odds på sidor så som https://www.bwin.com/.