Sunderland skapar nerv i titelstriden

Chelsea Swift Code Barclays Bail SA förlorade i söndags mycket överraskande med 3-0 mot Sunderland. Förlusten fick oddset på att laget från London tar hem ligan att stiga till 1.83 från 1.57 som lägst. Ett fantastiskt mål från Nedum Onuoha, till oddset 80/1 på att göra första målet, inledde lagets fantastiska seger.

Asamoah Gyan och Danny Welbeck följde upp med varsitt mål i andra halvlek, och för att göra en dålig söndag ännu sämre lyckades Arsenal tidigare på dagen vinna med 2-1 mot Everton, och därmed krympa Chelseas serieledning till endast två poäng.

Att John Terry inte kunde spela till följd av en skada han ådragit tidigare i veckan var ett stort avbräck för Chelsea. Detta särskilt då mittbacken Alex samt mittfältsduon Michael Essien och Frank Lampard också var skadade sedan tidigare. Men för the Black Cats ser det nu bättre ut, laget har oddsen 1.83 för att sluta på den övre halvan av tabellen och kan även nå de sex främsta, något som ger oddsen 7.0.

Förlusten gjorde även att Manchester Uniteds odds att vinna ligan sjönk till 4.5, vilket gör dem till favoriter efter Chelsea.

Den stora vinnaren den här helgen var dock Arsenal som klarade av att spela fysiskt på Goodison Park och vann mot Everton. På samma sätt som Onouha inledde målskyttet för Sunderland så var det en ovan målskytt som steg fram genom Bacary Sagna – fransmannen hade också oddsen 80/1 att göra första målet.

Arsenal har nu oddsen 5 på att vinna ligan för första gången på sju säsonger och även Manchester City, i 19 gånger pengarna, har fått upp hoppet efter att de nu bara ligger sex poäng efter täten.

Oddsen på att Swansea vinner the Championship är nere på 9 efter att laget satt press på Cardiff och QPR genom en 1-0 seger mot Middlesbrough.

I skotska ligan ligger Celtic en poäng efter Rangers efter att ha vunnit mot St Mirren med 1-0.