Barcelona verkar redo att vinna La Liga igen

Det råder ingen tvekan om att Barcelona är väl förtjänta favoriter att vinna La Liga denna säsong. Förra året fick vi se Barcelonas trupp stå emot utmaningen som Real Madrid gav. Nya spelare som Ronaldo och Kaka lyckades inte göra tillräckligt mycket intryck för att Madrid skulle lyckas ta hemmatiteln från Barca. Uppgiften för Barcelona blir tuffare i år då spelarna måste vänja sig vid en ny formation och Jose Mourinho kommer att vara mannen som försöker ta de till seger.

Har Barcelona stärkts tillräckligt under sommaren för att kunna hålla emot Madrids ökade motstånd nu när Mourinho är i stan? Svaret till den frågan är ja. Guardiola är kvar som manager men Barcelona har förbättrat sin trupp och sin laguppställning. Både Thierry Henry och Rafael Marquez har lämnat klubben för att spela i Amerika och det finns nya spelare i Barcelonas tröja. Javier Mascherano kan snart vara med de spanska jättarna för att öka på mittfältets försvar. De har inte lyckats få över Cesc Fabregas från Arsenal men Sevillas Adriano har skrivit under för de katalanska jättarna och även David Villa från Valencia är med för £34 miljoner.

Det här är en fantastisk nyhet för klubben eftersom David Villa är en av världens bästa skyttar. Det måste vara en jobbig tanke för världens alla förslag att se framför sig en front för Barcelona som består av David Villa, Lionel Messi och Zlatan Ibrahimovic!

Om Barcelona också kan lyckas i Champions League är en helt annan fråga. De gillade helt klart inte att bli slagna av Inter Milan med Mourinho och få skulle satsa mot att den portugisiska legenden gör något liknande i år igen. Det kan bli hårt arbete för Barcelona då de kommer att möta lag som Chelsea som desperat är på jakt efter Europas största fotbollspris och Manchester United och Arsenal som även de är ute efter succé på denna scen.

Mer om Zlatan här, 2, 3, 4.