Speltips Tennis ATP Madrid Raonic Nalbandian

Spel: Över 2.5 set till 2.38 på Bet365
Spelbar ner till: 2.30
Spelstopp: 14:30 (spelas förmodligen senare). Se all tennis live på Bet365 eller Unibet.
När vi kikar på utbudet av odds för tennis är det två saker vi fokuserar på vid den första gallringen. För det första är det vinnaroddset på favoriten. Är det för lågt i vår mening så kikar vi på vinnaroddset på matchens underdog. Det kan handla om att det flyter in väldigt mycket pengar på favoriten, vilket gör att oddset på honom eller henne sjunker för lågt. Det innebär inte automatiskt att oddset på matchens underdog är spelbart, men det är en början. Vi kikar också på om matchen förväntas bli jämn, oavsett vem som är favorit. Det är nämligen så att vissa spelare ofta vinner, men har en tendens att tvingas gneta sig till matcherna över tre (eller fyra-fem om det handlar om Grand Slam) set. Den här matchen mellan Raonic och Nalbandian placerar vi i båda kategorierna.

Raonic är en spelare som är på väg upp. Samtidigt har han förtvivlat svårt mot de mer rutinerade rävarna på touren. Möter han till exempel någon gnetig spanjor som varit med länge (Montanes, Ferrer, etc.) så har han det besvärligt. Lite mer strategiskt tänkande och ett lite mer cyniskt spel skulle inte skada. Nalbandian är en av de mest rutinerade spelarna på touren. Han ger sig inte i första taget, även om åldern börjar ta ut sin rätt. Madrids ATP är dock en 1000-poängstävling så här ger alla spelare allt. Raonic ska vara favorit i den här fajten, även om han är lite överskattad oddsmässigt. Samtidigt tror vi på en jämn match.

Om man tror på en jämn match har man i princip två alternativ, dels att spela på +2.5 set, och dels att spela ett överspel på antal games. Linan på det senare spelet ligger här på 22,5, vilket är en lite bökig lina. 7-5, 6-4 räcker liksom inte för att komma över. Oddset för det ligger omkring 1.80. Bättre är då att spela över 2.5 set där vi kan få upp emot 2.40.

Dela!