Speltips Uruguay – Jamaica

uruguaySpel: Uruguay vinner
Spelstopp: 21:00 lördag 13 juni

Uruguay tar en säker seger

Hört talas om Duwayne Kerr, Deshorn Brown eller Hughan Gray? Nej inte vi heller. Det är synd att säga att Jamaica är ett särskilt namnkunnigt lag och den absolut mest kända profilen är helt klart Leicester Citys mittback Wes Morgan. Som god tvåa kommer Crystal Palaces försvarare Adrian Mariappa.

Kikar vi i stället på vilka namn Uruguay har i truppen i Copa América hittar vi till exempel Diego Godin (Atlético), Max Pereira (Benfica), Christian Rodríguez (Gremio), Edinson Cavani (PSG) och Luis Suárez (Barcelona). Idel tungviktare helt enkelt!

Visst kan allt hända i fotboll, men tittar vi på de två lag som ställer upp på Estadio Regional Calvo y Bascuñán (puh, vilket namn!) i Antofagasta i Chile på lördagskvällen är det liksom inget snack om att Tabárez mannar ska köra över Jamaica.

Kikar vi närmare på de senaste resultaten för respektive nation får vi ännu torrare på fötterna när vi menar att Uruguay kommer att vinna sin öppningsmatch. Uruguay har, med en ganska B-betonad startelva, tagit hand om såväl Chile och Marocko som Guatemala i de tre träningsmatcher man har spelat inför Copa América. Guatemala tvålade man till (5-1) så sent som i söndags så formen ser bra ut. Jamaica har å andra sidan också inkasserat ett gäng skalper, men motståndet har varit betydligt sämre.

Vi tycker dock att det är alldeles utmärkt att Jamaica har vunnit en del på sistone. Det gör nämligen att en del spelbolag har utfärdat en liten, liten skrällvarning och det gör att oddset på Uruguay är lite högre än vad vi hade förväntat oss. Uruguay kan spelas till upp emot 1.25 gånger pengarna och det tycker vi är bra betalt. Risken för att Uruguay skulle göra exempelvis som Spanien i VM 2010 i öppningsmatchen räknar vi som minimal.