Speltips Djurgården – Norrköping

DIF fotbollSpel: Djurgården vinner
Spelstopp: 19:00, torsdag 4 juni

Djurgården tar ner Norrköping på jorden

Norrköping har inlett säsongen på ett strålande sätt och att man parkerar på en fjärdeplats efter elva spelade matcher är mycket imponerande. Det finns såklart kvalitet i laget, men att man skulle göra en sådan stark inledning var det inte många som trodde. Djurgården gör väl inte direkt någon usel säsong heller, men det känns samtidigt som det finns lite mer att gå på.

Förutsättningarna inför matchen är att båda lagen är i utmärkt form. Norrköping är obesegrade i sju raka medan Djurgården faktiskt har tagit poäng i de senaste åtta matcherna. Båda lagen inledde säsongen på ett mindre imponerande sätt, men på sistone har det gått som på räls för både IFK och DIF. Tittar vi på hur lagen har tjänat sina poäng finns dock några skillnader. Djurgården har i många matcher varit riktigt giftiga framåt. Till exempel har man gjort 3-1 på Falkenberg, 5-1 på Gefle och två gånger 3-2 (Åtvidaberg och Halmstad). Norrköping har inte visat upp riktigt samma fart framåt och det är också en anledning till att fyra av de sju segrar man har samlat på sig hittills har varit med uddamålet.

Med det sagt menar vi att Norrköping känns lite mer sårbara inför fajten på Tele2 Arena. Får man inte in minst en boll på Djurgården kan det bli bökigt att ta poäng om Djurgården visar upp sitt vanliga målglada humör. Lägger vi till hemmafördelen anser vi att Djurgården ska ha goda vinstchanser. En rak etta på DIF betalar upp till 90 kr på en satsad hundralapp och det tycker vi är ganska skapligt betalt.