Speltips Sverige – Kanada

sverigeSpel: Sverige till 5.00
Spelstopp: 20:15, onsdag 6 maj

Kan Sverige skrälla mot Kanada?

Man ska aldrig spela med hjärtat och även om det kan se ut som det här speltipset är ett typiskt “supporterspel” så är det inte riktigt så. Vi tror nämligen inte alls att det är omöjligt för Tre Kronor att hota Kanada och när vi får odds på upp emot fem gånger pengarna på en viktoria för Sverige tycker vi att det finns ett värde i att satsa en slant.

Sverige har gjort en alldeles utmärkt VM-turnering så här långt. Det mesta har fungerat och det är väl särskilt glädjande att laget varken har problem med att skapa målchanser eller att sätta dit dem. Sverige toppar rankingen över effektivitet 5 mot 5 och är tvåa på rankingen när det gäller effektivitet i power play. Samtidigt finns några saker som kan förbättras. Målvaktsspelet är en, spelet i boxplay en annan. Utrymmet för förbättringar är faktiskt ganska avsevärt för dessa parametrar.

Kanada har startat ännu bättre än Sverige om man ser till poängskörden och antalet gjorda mål. Den match som verkligen står ut är den fullkomliga krossen av Tyskland (10-0). Kanada har dock inte riktigt hotats hittills (Tyskland var inte bra) och vi är osäkra på exakt hur bra det här laget är.

Speltipset bygger på att Sverige, i det fall man fortsätter producera framåt och dessutom ordnar upp en del i försvarsspelet både 5 mot 5 och i boxplay, ska ha en möjlighet att spela jämnt mot transatlanterna. Ett odds på upp emot 5 gånger pengarna är för högt.

Lagens matcher hittills:
Tjeckien – Sverige 5-6 efter straffar
Österrike – Sverige 1-6
Lettland – Sverige 1-8

Kanada – Tjeckien 6-3
Kanada – Tyskland 10-0
Kanada – Lettland 6-1