Speltips Sevilla – Dnipro

SevillaSpel: Sevilla vinner
Spelstopp: 20:45 onsdag 27 maj

Sevilla tar fjärde titeln i Europa League

Sevilla och Europa League är verkligen en perfekt kombination. Man har spelat hem tre titlar hittills på de tre finaler man har spelat i. Den första viktorian kom 2006, då man besegrade Middlesbrough i finalen. Klubben från Andalusien vann sedan även säsongen därpå i ett helspanskt möte mot Espanyol. Den senaste titeln kom förra säsongen då man besegrade Benfica i finalen. Sevilla har nu chansen att ta en fjärde titel och den andra på rad. Det är onekligen ett fantastiskt facit Sevilla har i Europa League.

I finalen ställs Sevilla mot ukrainska Dnipro Dnipropetrovsk (försök säga det fem gånger snabbt!). Dnipro har stått för den ena skrällen efter den andra på vägen mot finalen och vi ska absolut inte räkna bort ukrainarna när domaren blåser igång matchen på Stadion Narodowy ikväll. I sextondelen tog Dnipro hand om Olympiakos och i åttondelen vann man mot Ajax. Därefter vann man mot Club Brugge i kvarten och i semin tog man en imponerande skalp mot Napoli. Det har dock varit mycket jämnt i alla bataljer.

Sevilla har haft det lite enklare även om motståndet inte på något sätt har varit dåligt. Borussia Mönchengladbach, Villareal, Zenit och Fiorentina är lagen Sevilla har besegrat på väg till finalen.

Sevilla slutade femma i La Liga, en ynka poäng bakom Valencia på den sista platsen till Champions League. Med seger i kvällens final får man dock en direktplats till Champions och den vill man hemskt gärna ha. Formen är mycket god och man har bara en förlust på de senaste 21 matcherna (dessutom kom den förlusten mot Real Madrid). Dnipro har också en imponerande formkurva, så vi ska kanske inte lägga så mycket vikt vid formen.

När det gäller matchandet har båda lagen spelat en hisklig mängd matcher på sistone och framför allt Dnipro har haft många tunga matcher. Till exempel har man mött konkurrenten Shakhtar Donetsk inte mindre än tre gånger de senaste fyra veckorna. Vi räknar med att det kan finnas lite trötta ben och trötta hjärnor i Dnipro och det är självklart till Sevillas fördel.

En annan fördel för Sevilla är rutinen och en tredje är att man på pappret har en bättre A-uppställning och en bättre bänk än ukrainarna. Allt sammantaget gör att vi spelar Sevilla. Odds på över 1.60 är spelbara.