Speltips Juventus – Lazio

JuventusSpel: Juventus vinner
Spelstopp: 20:45, onsdag 20 maj

Final i Coppa Italia

Det är dags för final i Coppa Italia och det är två av de mest framträdande lagen i den italienska fotbollen den här säsongen som gör upp om bucklan. Juventus ska försöka plocka åt sig en andra titel för säsongen (scudetton har man redan säkrat) och Lazio ska försöka kröna en alldeles utmärkt säsong med en cuptitel. Det är upplagt för en riktigt intressant drabbning på Stadio Olimpico på onsdagskvällen.

Juventus har gått från klarhet till klarhet från dag 1 den här säsongen. Scudetton säkrade man för ett bra tag sedan, men ännu mer imponerande är att man har lyckats gå ända till final i Champions League. Kan det vara så att den italienska fotbollen är tillbaka i stor stil?

Även Lazio har imponerat. Stefano Piolis lagbygge har verkligen fungerat genom hela säsongen och man har faktiskt med ett par bra resultat i de sista två matcherna i Serie A chansen att slå ärkerivalen Roma och plocka andraplatsen i ligaspelet.

Nu är det allt fokus på cupfinalen. Som i alla cupfinaler kan vad som helst hända, men vi tycker nog att Juventus ska ha en klar favoritstämpel. Vi menar att favoritstämpeln ska vara större än vad oddsen ger sken av och det innebär att vi tycker att ett spel på Juventus ger ett bra värde. Juventus laddade upp genom att ta en imponerande seger borta mot Inter i Derby d’Italia i helgen, detta med ett något reservbetonat lag, och formen är verkligen smått makalös. Vi kan inte se att Juventus viker ner sig, nu när man har hittat tillbaka till gamla stora mästartakter, och vi spelar Juventus till odds kring 2.25.