Speltips Bayern München – Barcelona

FC BarcelonaSpeltips: Bayern vinner till 2.70
Spelstopp: 20:45, tisdag 12 maj

Högt odds på Bayern

Bayern München ska på tisdagskvällen försöka vända ointagliga (?) 0-3 mot Barcelona. När de båda lagen möttes på Camp Nou i förra veckan stod Barcelona för en mäktig uppvisning den sista halvtimmen (man var dock inte direkt dåliga innan heller) och Bayern München hängde verkligen inte med när firma Iniesta-Messi-Suárez-Neymar drog upp tempot. 3-0 var dock lite i överkant sett till matchen som helhet och någon regelrätt utklassning var det inte.

Därför är vi lite förvånade över att Bayern München står i så höga odds som upp emot 2.70. Det är förmodligen det högsta hemmaoddset på det tyska storlaget genom tiderna.

Bayern hemma på Allianz Arena i München är en oerhört tuff nöt att knäcka för alla lag, även ett lag som Barcelona. De senaste fem hemmamatcherna i Champions League den här säsongen har slutat med vinst och man har petat in nästan fyra mål i snitt på dessa matcher.

Kapaciteten att göra mål finns där, och det är ett måste för Bayern att målskyttet är korrekt inställt. För det första måste man alltså göra minst tre mål för att tvinga fram en förlängning. Skulle Barcelona näta en gång måste man göra hela fem mål, detta eftersom Barcelona annars går vidare på bortamålsregeln. Det ser alltså inte helt ljus ut för Bayern att gå vidare, men man ska ändå ha alla chanser att vinna matchen.

Om vi tittar på lagens form finns inte så mycket nytt. Bayern har sedan det att man säkrade Bundesliga gått på halvfart i seriespelet och helt enkelt försökt vila sig i form inför mötena med Barcelona. Bortalaget å sin sida har trummat på som vanligt. I helgen avfärdade man Real Sociedad med 2-0 och intressant nog har man nu sju raka vinster utan insläppt mål. Målskillnaden är oerhört mäktiga 25-0 på dessa sju matcher.