Speltips Leicester – Chelsea

ChelseaSpel: Under 2.5 mål till 1.95
Spelstopp: 20:45 onsdag 29 april

Målsnålt på King Power Stadium

Chelsea kan i praktiken säkra ligatiteln genom seger borta mot Leicester i onsdagens hängmatch. Med seger på King Power Stadium är det snudd på helt klart, även om Arsenal i teorin har en mikroskopisk chans att komma ikapp. Med oavgjort tar Chelsea ytterligare ett stort steg mot titeln.

Om vi försöker sätta oss in i hur Mourinho tänker inför matchen är det inte svårt att tänka att den karismatiske portugisen nog är hur nöjd som helst med ett oavgjort resultat. Att man “parkerar bussen” på samma sätt som mot Arsenal borta i förra omgången är väl inte helt sannolikt, men Mourinho tänker inte ge bort någonting gratis i den här fajten mot ett vilt kämpande Leicester.

Tittar vi på hur de båda lagen har presterat på sistone är det faktiskt så att Leicester är i storform. Tro det eller ej, men “The Foxes” har fyra raka trepoängare i Premier League. Dessa totalt 12 poäng har kommit mycket lägligt och Leicester har på bara några veckor både lämnat jumboplatsen och till och med klättrat över nedflyttningsstrecket. Det krävs dock minst en handfull ytterligare poäng för att klara nytt kontrakt.

Chelseas form är alldeles utmärkt och man är obesegrade i Premier League sedan förlusten mot Spurs på nyårsdagen. Försvaret är så där stabilt som bara ett försvar under Mourinho kan vara och gör man bara mål framåt är det oerhört svårt att ta poäng mot de blå från London.

Att vi sätter tipset på under 2.5 mål beror på – förutom att det oddset är lite högre än vad vi hade förväntat – framför allt tre saker:

  • Chelseas försvar är kassaskåpssäkert
  • Mourinho tänker inte riskera något
  • Leicester gör få mål på hemmaplan