Speltips Empoli – Napoli

NapoliTips: Napoli vinner till 1.73
Spelstopp: 20:45 torsdag 30 april

Napoli tar fjärde raka

Neapels stolthet, SSC Napoli, var inne i en rejäl svacka under 5-6 veckor från början av mars till en bit in i april. Visst, laget matchades oerhört flitigt och det fanns nog ett par trötta ben, men resultaten var mer eller mindre usla även om vi tar med slitenheten i ekvationen. Sedan den miserabla tillställningen på San Paolo mot Lazio i cupen den 8 april har det dock varit fredag hela veckan. Napoli har spelat fem matcher mellan 12-26 april och det har blivit fyra segrar och en oavgjord. Det är snudd på makalösa resultat man har spelat hem faktiskt, eller vad sägs om:
3-0 hemma mot Fiorentina
4-1 borta mot Wolfsburg (Europa League)
3-0 borta mot Cagliari
2-2 hemma mot Wolfsburg (Europa League)
4-2 hemma mot Sampdoria

Den plats till Champions i höst som verkade på väg att flyga sin kos är numera inom räckhåll igen. För att ta ytterligare ett steg mot toppen gäller det att Benitez mannar tar sig i kragen ännu en gång när man möter Empoli borta i serien på torsdagskvällen.

Det är ett utmärkt läge för Napoli att möta Empoli. Torsdagens hemmalag är nämligen inte direkt i storslag och dessutom har man inget som helst att spela för, förutom äran. Det är elva poäng ner till Cagliari under strecket och med sex matcher kvar att spela ska det väldigt mycket till om Empoli inte spelar i Serie A även nästa säsong.

Klart är att Napoli ska vara favoriter, men är oddset spelbart? Om du hittar ett odds på minst 1.73 tycker vi att det finns ett värde. Napoli ska ha lite större chanser än så att spela hem tre poäng mot Empoli.