Speltips Barcelona – PSG

Spel: Barcelona till 1.40
Spelstopp: 20:45 tisdag 21 april

 

Barcelona vinner

FC BarcelonaBarcelona gjorde en felfri match borta mot Paris SG i det första mötet i kvartsfinalen i Champions League. Defensiven var stabil och man såg till att hela tiden sätta ordentlig press i PSG:s uppspelsfas. Suàrez var i storslag och när Thiago Silva var tvungen att gå ut med skada och David Luiz fick hoppa in kunde den kreative uruguayanen ha mer eller mindre lekstuga. PSG lyckades slå tillbaka med ett sent mål, men Barcelonas 3-1 var i underkant.

Kan då PSG ha någon som helst chans att hota Kataloniens stolthet på mäktiga Camp Nou? Nja, chansen finns alltid där, men Barcelona kan nog för tiden räknas som världens bästa lag och det blir fantastiskt svårt för Blancs mannar att stå upp mot Barça. Positivt för PSG är att Zlatan Ibrahimovic är tillbaka. Det betyder enormt mycket, både när det gäller målskyttet och ordningen på plan. Ibra är ledaren i PSG och det var tydligt att medspelarna saknade den svenske dynamon i den första matchen.

Båda lagen var i aktion i seriespelet i helgen och båda lagen gjorde vad de skulle. Barcelona hade en på pappret ganska tuff match mot Valencia och Luis Enriques mannar var tvungna att kämpa ganska hårt för att ta de tre poängen (2-0 till slut). PSG hade en lite enklare uppgift mot Nice. 3-1 skrevs slutresultatet till.

Tittar vi på oddsen finner vi inget värde i att spela på att Barcelona går vidare. Det är mer intressant att titta på vinnaroddset. En vinst för Barcelona betalar omkring 1.40 och det tycker vi är ett klart skapligt odds. PSG kommer att ge allt, men vi tror att Barcelona helt enkelt är för bra för tillfället. Med en Suàrez i absolut toppslag och en Messi som gör mål på löpande band kommer hemmalaget att göra både ett och två mål och det räcker för att den raka ettan ska sitta.