10 fulaste tacklingarna fotboll

fula tacklingar fotboll skadorFotboll är en kontaktsport, men ibland går det hela över styr. Här har vi samlat tio av de fulaste tacklingarna genom tiderna, från 1962 till 2012. Vad säger du om listan över de 10 fulaste tacklingarna i fotbollshistorien?

10. Joey Barton mot halva City
Barton, numera i Marseille, kan tappa humöret då och då. Här blir han först utvisad och sedan stämplar han en annan spelare.

9. Schumacher mot Battiston
Hela världen såg den tyske målvaktens överfall mot fransosen Battiston, utom domaren. En av de mest klassiska och brutala överfallen på en fotbollsplan någonsin.

8. Hela matchen Chile Italien 1962
Det här klippet är en klassiker, inte minst på grund av speakerns totalsågning i början. Efter cirka en minut börjar sammandraget från matchen och det är en orgie i kapningar, karatesparkar och mer. Mario David står för en rundspark ungefär 2:10 in i klippet.

7. De Jong mot Xabi Alonso
Det märkligaste gula kortet i fotbollshistorien. En spark i brösthöjd av De Jong mot Xabi Alonso i VM-finalen 2010. Ingen större fara med spanjoren, men vilken idiottackling!

6. Hela Sheffield U mot West Bromwich 2002
Sheffield United är inte ett lag som är känt för att hålla igen i tacklingarna. I den här fajten var det mer rallarslagsmål än fotboll. Domaren fick faktiskt blåsa av eftersom Sheffield inte hade tillräckligt med spelare för att avsluta matchen. George Santos brutalkapning var “pricken över i”.

5. Totti på Balotelli
Balotelli hade lekstuga mot Roma i en fajt 2010 och Totti tappade minst sagt humöret. En karatespark av rang. Tur för Balotelli att benet inte gick av! Solklart rött.

4. Zlatan på Materazzi
De gamla polarna i Inter Zlatan och Marco Materazzi spel möttes hösten 2011 i Milanoderbyt (Zlatan då i Milans tröja) och man kan inte säga att Zlatan var lugn och fin i den fajten. För den här “tacklingen” (eller vad det nu är för något) fick han dock bara gult!

3. Witsel på Wasilewski
Den här är det inte många som sett. Alex Witsel, som är en av de största talangerna i Europa just nu, har en mörk sida. I kategorin rena överfall är den här tacklingen högt upp på listan. Benet på stackars Wasilewski går rakt av.

2. Siegmann på Ewald Lienen Werder Bremen
Den här är en riktig klassiker. Året är 1981 och Ewald Lienen är en tung pjäs för sitt Werder Bremen. Här blir han brutalt nedsparkad och får en reva på säkert 20 cm på låret. Det gör säkert helt otroligt ont, men han springer upp och börjar bråka med motståndartränaren!

1. Roy Keane mot Håland
Manchester Uniteds Roy Keane hade blivit nedsparkad av norrmannen Håland i ett tidigare derby och fått en utskällning. Keane är inte killen som glömmer bort saker så i nästa derby körde han över Håland fullständigt med en sträckt vrist. Håland gick sönder och spelade inte mer efter det.