Vilken fotbollsspelare tjänar mest pengar?

vilka fotbollsspelare har högst lönFrågan om vilken fotbollsspelare som tjänar mest pengar kan nog inte besvaras så enkelt. Att få fram lönerna spelarna får från sina klubblag är inte så svårt, men sen tillkommer ju en massa bonusar, reklamkontrakt, etc etc. Här är i alla fall de tio spelare som tjänar mest pengar i ren lön från sina klubblag. Kommentera gärna listan längst ner. Är det någon som inte förtjänar sin lön? Är listan komplett?

1. Samuel Eto’o – Anzhi Makhachkala: 20 miljoner euro
Eto’o tjänade väl inte direkt dåligt i Inter heller men i nyrika Anzhi så har han verkligen petat upp lönen. Har presterar ju också skapligt på plan, men 20 miljoner euro per år? Det räcker och blir över för den gode kameruanen.

2. Zlatan Ibrahimovic – Paris SG: 14,5 miljoner euro
Byter man klubb så höjer man lönen automatiskt. Så är det i de flesta sammanhang, så även i fotbollsvärlden. Zlatan tjänade runt 12 miljoner euro i Milan sägs det och nu har han alltså ökat på årslönen med ett par miljoner euro. Men så är han ju en vinnare också!

3. Wayne Rooney – Manchester United: 13,8 miljoner euro
Hmm, hur mycket skulle nu van Persie få i lön? Han når inte på Rooney i alla fall. Det är lustigt det här med lönestrukturer i fotbollen. När en spelare betraktas som nummer ett får ingen annan spelare komma i närheten. I United är det bara Rooney som tjänar de riktigt höga summorna.

4. Yaya Touré – Manchester City: 13 miljoner euro
Stackars Yaya har rasat på den här listan. Han har ju haft den här lönen i flera år nu. Visst presterar han vecka in och vecka ut, men 13 miljoner euro per år för en mittfältare – och dessutom en halv miljon mer än femman på listan…

5. Sergio Aguero – Manchester City: 12,5 miljoner euro
Han kostade en hel del att lösa från Atlético Madrid och med den monstruösa lönen han har så kan man säga att Aguero är den spelare i Manchester City som kostar mest pengar, och det säger inte lite. Men så avgjorde han ju Premier League säsongen 2011/12.

6. Didier Drogba – Shanghai Shenhua: 12 miljoner euro
Om det är någon som undrar varför Drogba lämnade Europa för att spela i den okända kinesiska ligan så är det bara att kika på lönen. Han får brutala 12 miljoner euro för att harva omkring där borta i öst. Men, får han verkligen ut pengarna? Det är frågan.

7. Fernando Torres – Chelsea: 10,8 miljoner euro
Förra säsongen kostade den gode Torres väldigt många miljoner euro per år. Abramovic har kanske inte varit helt nöjd med sina mångmiljonvärvningar genom åren (Sjevsjenko!?), men Torres har ju fortfarande talangen. Kanske går bättre säsongen 2012/13.

8. Dario Conca – Guangzho Evergrande: 10,6 miljoner euro
Ja, vem fan är Dario Conca? Jo, denne argentinare slog igenom i den argentinska ligan redan som 15-åring. Sedan var han en riktigt stabil spelare i brasilianska ligan. Han utsågs faktiskt till den bästa spelaren i Brasilien två år på rad. Nu spelar han i kinesiska ligan, för Guangzhou Evergrande och räknas som den bästa spelaren i ligan.

9. Lionel Messi – Barcelona: 10,5 miljoner euro
Ska inte världens bästa spelare ha mer lön än så här. Tydligen inte, men det ligger nog ett mycket stabilt kontrakt och väntar på en underskrift. Messi tjänar dessutom ungefär lika mycket på att dricka Pepsi och köra Audis som han får i lön.

10. Cristiano Ronaldo – Real Madrid: 10 miljoner euro
Messis ärkerival, Cristiano Ronaldo, tjänar strax under vad argentinaren gör. Kanske svider lite i Madeirasonens plånbok. Han har ju en lite extravagant livsstil. Men nog borde två miljoner kronor i veckan kännas ganska bra ändå?

Källa: Marca