Speltips Champions League Celtic Benfica

Spel: Benfica till 2.18 på Betfair
Spelbar ner till: 2.14
Spelstopp: Onsdag 20:45
Portugisisk fotboll håller extremt hög klass. Man brukar räkna portugisiska ligan till den åttonde bästa i Europa, efter de fem stora (EPL, La Liga, Bundesliga, Serie A, Ligue 1), holländska ligan och ryska ligan, men de 4-5 bästa lagen i Portugal skulle ligga i toppen i vilken liga som helst. Porto, Sporting, Braga, Benfica – alla håller de högsta europeiska klass. Benfica är för tillfället förmodligen den bästa klubben i Portugal. Man har en skön blandning av spelare från både Sydamerika och Europa. Pånyttfödde Aimar styr och ställer på mitten och det känns som vilken spelare som helst kan göra mål när som helst. Celtic å andra sidan är just nu inte ens bäst i Skottland, och då har Rangers ändå gått i putten och fått börja om i de lägre divisionerna. Förmodligen kommer Celtic ordna ytterligare ett ligaguld, men konkurrensen är inte direkt knivskarp. Här har man givetvis fördel av hemmaplan, men vad gör det när storlaget Benfica kommer på besök. Det räcker liksom inte, särskilt som Benfica (precis som alla andra portugisiska lag) har kommit på att de faktiskt kan spela bra även på bortaplan.