Lysande tips för tennis betting

Det här tipset förutsätter att du har ett spelkonto på en spelbörs, till exempel Betfair. Du behöver nämligen ha möjlighet att “sälja ditt spel” för att tipset ska fungera fullt ut.

Som du vet finns det alltid en eller två storfavoriter i varje tennisturnering. Du vet säkert också att favoriten alltid får den bästa tänkbara lottningen. Tanken är liksom att de bästa spelarna ska gå så långt som möjligt, inte minst för att publiken ska få valuta för sina pengar.

När turneringen startar kommer favoriten stå i ett visst vinnarodds. Vi kan säga 2.50 som exempel. Ju längre turneringen sedan lider kommer vinnaroddset på favoriten ofrånkomligen att sjunka, förutsatt att han eller hon inte åker ut tidigt alltså. När det vankas semifinaler står favoriten kanske i 1.75. Det är nu vi säljer spelet (“bokar” på Betfair) för att se till att vi  får ett riskfritt spel på favoriten. Varför går vi ur innan semifinalen? Jo, ofta sjunker oddset på favoriten sakta men säkert fram till just semin. Vi vill inte riskera att oddset på favoriten höjs när semifinalparen blir klara.

Om du inte har ett spelkonto på Betfair får du vänta till finalen och då sätta ett spel på favoritens finalmotståndare (om du vill säkra ett spel det vill säga). Risken blir lite högre med det här alternativet.

Form är allt i tennis
Tennis är en individuell sport där dagsformen och formen under en längre tid spelar stor roll. I lagsporter som fotboll och ishockey kan enstaka spelare ha riktigt usla dagar. Det kan dock vägas upp av att någon eller några av de andra spelarna tar ett större ansvar.

Om en tennisspelare har vaknat på fel sida får hans eller hennes motspelare (förutsatt att den spelaren har en bra dag) en stor fördel. Detsamma gäller om den på pappret bättre spelaren är inne i en längre formsvacka.

I de största turneringarna är oddssättarna mycket noga med att ta med formen i oddssättningen, men detsamma gäller verkligen inte alltid för de mindre turneringarna. Det går att hitta stora överodds på matcher i de mindre ATP- och WTA-turneringarna. Det du särskilt ska kika efter är om någon bräcklig favorit i usel form ska möta en formstark, men på pappret sämre spelare, i den första omgången.

Kommentarer
  1. Patrick
  2. mrbet