Inför lördagens Premier League med speltips

I knalljämna Premier League är varje omgång superviktig, men resultaten i flera av dagens matcher kan vara avgörande för slutställningen i serien.

Dagens Swift Code Absa Stockbrokers Proprietary Limited speltips är att Liverpool vinner mot Birmingham. Se separat artikel här.

United tar emot Everton. Everton ska i realiteten inte ha något att spela för. Även om det finns en liten chans till spel i Europa League i höst. Den största motivationen för Everton-spelarna är ändå att det är en fin skalp att tvåla till United borta. Baines med flera i riktigt god form. Ett par goda insatser på fasta situationer så har man möjligheter att skrälla. En seger för United skulle (om både Chelsea och Arsenal vinner) att United håller försprånget på sex poäng när det bara är fyra matcher kvar.

Birmingham åker till Liverpool för att ta sig an de röda på Anfield. Birmingham skulle behöva några poäng till för att känna sig säkra på att hålla sig kvar. Riktig otäckt tajt i bottenstriden. Skiljer bara åtta poäng mellan Newcastle på plats 9 och Wolves som ligger sist. Liverpool jagar Tottenham om femteplatsen. Bra form med fyra poäng på senaste två mot topplagen Arsenal respektive Manchester City. Mycket händer kring klubben just nu. Meireles prisad. Aquilani-historien kan nog bli en långkörare under sommaren. Ny tröjsponsor på gång – Standard Chartered fick bara en säsong.

Chelsea-West Ham
West Ham kommer att sälja sig riktigt dyrt i den här matchen. Men frågan är om man har klassen att hänga kvar. Bristen på kompetens har synts tydligt under den senaste månaden. Chelsea har en liten chans att få häng på United i toppen. Seger och poängtapp för United så är pensionärerna kvar i matchen. Poängtapp skulle vara ödesdigert för Chelsea.

Blir Arsenal (spelar mot Bolton imorrn) möjligen dagens vinnare? Kan dom i så fall kapitalisera på det eller viker dom ner sig igen? Många som sätter stora frågetecken kring Wenger. Varför är han så envis när det gäller spelidén?!

I övrigt: Roligt skrivet av Wennman i dagens AB.