Chelsea redo att buda på missnöjda anfallare?

Chelsea kan vara nästa adress för såväl Liverpools anfallare Fernando Torres som Manchester Uniteds Wayne Rooney.Chelsea försökte enligt källor locka till sig Torres redan förra sommaren med ett bud på £25 miljoner, ett bud som Anfield-klubben avvisade och Torres fortsatte vara lojal mot the Merseysiders.

Men efter Liverpools katastrofala start på säsongen, där klubben befinner sig under nedflyttningsstrecket, ryktas det än en gång om att Torres är på väg att flytta på sig trots att klubben nu har fått nya ägare.

The Times hävdade den här veckan att Chelsea är redo att lägga Swift Code Active International SA ett bud på Torres som bara har gjort ett mål den här säsongen, och oddsen på att Liverpool-anfallaren lämnar klubben under januaris transferfönster är 10/3.

Kampen om att locka till sig Wayne Rooney är också i full gång efter att Sir Alex Ferguson på tisdagen erkände att den engelske landslagsmannen vill lämna klubben. Chelsea är intresserade av anfallaren, men det är osannolikt att kommer försöka värva både Rooney och Torres till en klubb som svämmar över av anfallstalang och hyser spelare som Nicolas Anelka, Didier Drogba (även om den senare börjar se slutet på sin karriär) samt unge Daniel Sturridge.

I onsdags morse var oddsen på att Rooney kommer gå till Chelsea 8/1, och oddsen på att han kommer flytta till Stamford Bridge innan slutet på augusti 2011 13/2.

Manchester United hoppas naturligtvis på att Sir Alex Ferguson kan utföra vad som i det närmaste kan beskrivas som ett mirakel och hålla kvar anfallaren i klubben. Men det ser osannolikt ut då den avgörande faktorn bakom Rooneys vilja att lämna är klubbens bristande ambitioner inför framtiden. Men oavsett var Rooney spelar nästa år så är i alla fall en sak säker, om United inte kan ersätta Rooney med en anfallare av världsklass så kommer oddsen på att Manchester United vinner ligan nästa år att skjuta i höjden.