Speltips Zenit – Benfica

ZenitSpel: Zenit går vidare
Spelstopp: 18:00, tisdag 9 mars

Zenit ska ha goda chanser att gå vidare

Benfica har 1-0 upp på Zenit St. Petersburg när man reser till det nordvästra hörnet av Ryssland för att gästa ryssarna på Stadion Petrovskij. Det ska nu avgöras vilket av lagen som blir nummer tre att ta sig till kvartsfinal. Notera att spelstopp är redan kl. 18:00. Det har att göra med tidszonerna samt att det är “kallt och mörkt” i Ryssland.

1-0 är ett bra resultat inför en retur på bortaplan. Emellertid är det väl inte bombsäkert och vi vill mena att det nog ska finnas en god chans för Zenit att vända på steken och oddset (omkring 3 gånger pengarna som högst) känns alldeles för bra för att missas.

När lagen möttes i den första åttondelen för tre veckor sedan var Zenit inte alls i form och inte alls i matchtempo. De enda matcherna man hade under bältet var två mer eller mindre vänskapsmatcher mot svenskt motstånd (IFK Norrköping och Örebro) i den så kallade Atlantic Cup. Numera har Zenit blivit mer varma i kläderna efter en cupfajt och en match i ligan. Spelare som Danny, Witsel och Hulk ska vara på gång och det borgar för att det finns torrt krut framåt.

Det är notoriskt svårt att göra mål på Zenit och vi räknar med att Benfica gör max ett mål på Stadion Petrovskij i St. Petersburg. Med ett mål för Benfica måste Zenit göra tre och det blir en knepig uppgift. Gör Benfica inte mål räcker det med två för att gå vidare direkt och ett för att ordna med förlängning. Med hemmapubliken i ryggen tror vi att en förlängning kan bli en mycket trevlig upplevelse för hemmaspelarna.

Det är givetvis en chansning att spela på hemmalaget i den här fajten, men som sagt är oddset för bra för att missas.

Senaste 5 matcherna för Zenit
4/2 Norrköping – Zenit 2-3 (Atlantic Cup)
7/2 Zenit – Örebro 1-1 (Atlantic Cup)
16/2 Benfica – Zenit 1-0 (Champions League)
28/2 Zenit – Kuban Krasnodar 1-0 (cupen)
5/3 Krasnodar – Zenit 0-0 (ligan)

Senaste 5 matcherna för Benfica
12/2 Benfica – Porto 1-2
16/2 Benfica – Zenit 1-0 (Champions)
20/2 Pacos de Ferreira – Benfica 1-3
29/2 Benfica – Uniao Madeira 2-0
5/3 Sporting – Benfica 0-1

Dela!