Speltips Dortmund – Tottenham

DortmundSpel: Dortmund vinner
Spelstopp: 19:00, torsdag 10 mars

Tottenham möter gula väggen – får det tufft

Det är ett riktigt tungviktsmöte vi bjuds på i åttondelen i Europa League och intressant nog är det de båda tvåorna i Bundesliga respektive Premier League som har lottats mot varandra. I den första matchen ska Tottenham resa till Ruhr för att möta Borussia Dortmund på Signal-Iduna Park och vi tror att det blir en mycket tuff uppgift för Spurs.

Förra säsongen var Dortmund under isen fram till och med efter juluppehållet. Den här säsongen är man dock tillbaka på gammalt fint vinnarspår och chansen finns faktiskt att man kan ta igen Bayern Münchens försprång och vinna Bundesliga. Just nu går man som tåget och har till exempel bara släppt in ett ynka mål på de senaste sju matcherna. För att hitta den senaste förlusten får vi gå tillbaka ända till den 19 december då Köln blev för svåra.

Tottenham gör en kanonsäsong och det är egentligen lite synd för Spurs att Ranieri och Leicester står för mirakel på mirakel. Om inte rävarna hade varit så omutliga hade Spurs varit i täten just nu! Chansen att vinna Premier League finns där och det är en faktor vi menar talar emot engelsmännen. Det krävs rutin för att kunna spela bra i Europa samtidigt som man kämpar om ligatiteln på hemmaplan. Den rutinen har inte Spurs och vi menar att det är stor sannolikhet för att ligaspelet blir rejält lidande om man satsar för mycket på Europa League.

Borussia Dortmund är vana vid att slåss på flera fronter samtidigt och man har den smartness och rutin som krävs för att gå långt. Bara det är en faktor som verkligen talar för att hemmalaget ska knipa tre poäng på torsdagskvällen. Vi måste också framhäva Dortmunds mäktiga hemmastöd. När det är 80 000 fans klädda i svart och gult som bildar en vägg både fysiskt och ljudmässigt är det inte lätt att vara bortalag. Kikar vi på hemmastatistiken för säsongen är den inte annat än mäktig och det är bara tre matcher som inte har gett tre poäng.

Senaste 5 matcherna för Borussia Dortmund
21/2 Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund 0-1
25/2 Porto – Borussia Dortmund 0-1 (Europa League)
28/2 Borussia Dortmund – Hoffenheim 3-1
2/3 Darmstadt – Borussia Dortmund 0-2
5/3 Borussia Dortmund – Bayern München 0-0

Senaste 5 matcherna för Tottenham
21/2 Tottenham – Crystal Palace 0-1 (FA-cupen)
25/2 Tottenham – Fiorentina 3-0 (Europa League)
28/2 Tottenham – Swansea 2-1
2/3 West Ham – Tottenham 1-0
5/3 Tottenham – Arsenal 2-2

Dela!