Speltips Leicester – West Bromwich

Spel: Leicester vinner
Spelstopp: 20:45, 1 mars

Leicester tar tre enkla pinnar

LeicesterDom ger sig inte Leicester. De lyckas med det mesta och det i varje match. Frågan är då hur länge det ska pågå. Nu har man ångat på i 27 matcher och det verkar inte alls som att man börjar tröttna. Den stora fördelen man har är givetvis att man spelar en gång i veckan. Alla konkurrenter är med i Europa och FA-cupen och det gör att det både blir begränsat med tid att träna och att spelare går sönder till höger och vänster. Ranieri ställer i princip upp med sina elva bästa spelare i varje match och de är dessutom friska och krya. Det är också oerhört fördelaktigt att toppspelare som Vardy, Mahrez och Drinkwater inte går sönder i första taget.

Senast Leicester var i aktion var i lördags då Norwich kom på besök. Det blev tre poäng för hemmalaget men segern satt långt inne. Inhopparen Ulloa petade in matchens enda mål någon minut före full tid. Viktigt att ta med sig är dock att Leicester ägde matchen och att segermålet inte direkt kom som en skänk från ovan.

Vad gäller West Bromwich har man onekligen blandat och gett på sistone. Man lyckades med nöd och näppe sparka ut Ligue One-laget Peterborough i FA-cupen i den tredje omgången och sedan åkte man på rejält med däng mot Reading i den fjärde omgången. I Premier League har man på sistone vunnit mot Everton borta (mycket imponerande) och Crystal Palace hemma (CP i usel form, men tunga tre poäng ändå).

Vårt spel för den här matchen blir den raka ettan. Vi bygger det på följande punkter:

  • Firma Mahrez-Okazaki-Vardy kan slå till när som helst
  • Drinkwater är i massiv form och kan mycket väl bli en världsspelare
  • Leicesters försvar bjuder inte på någonting och West Bromwichs huvudspel kan man nog avväpna ganska lätt
  • West Bromwich har en betydligt lägre kvalitet i alla delar
  • Hemmalagets grundtempo är betydligt högre än bortalagets

Senaste 5 för Leicester City
23/1 Leicester – Stoke 3-0
2/2 Leicester – Liverpool 2-0
6/2 Manchester City – Leicester 1-3
14/2 Arsenal – Leicester 2-1
27/2 Leicester – Norwich 1-0

Senaste 5 för West Bromwich
6/2 Newcastle – West Bromwich 1-0
10/2 Peterborough – West Bromwich 1-1 efter straffar (FA-cupen)
13/2 Everton – West Bromwich 0-1
20/2 Reading – West Bromwich 3-1 (FA-cupen)
27/2 West Bromwich – Crystal Palace 3-2

Dela!