Speltips Darmstadt – Borussia Dortmund

Spel: Borussia Dortmund vinner och håller nollan
Spelstopp: 20:00, onsdag 2 mars

Dortmund fortsätter segertåget

highlights dortmundDet är fantastiskt vad Borussia Dortmund går nu för tiden. Man har tretton raka utan förlust och av dessa tretton matcher har tolv slutat med vinst. Tittar vi i facit för Bundesliga har man 16 poäng på de senaste sex matcherna. Den enda plumpen i protokollet kom mot Hertha Berlin borta då det blev 0-0. Det är dock ett resultat man kan vara riktigt nöjda med då huvudstadslaget går riktigt bra.

Kort sagt är Borussia Dortmund inne i en fantastisk trend och formen verkar bara bli bättre för varje dag. Framför allt är försvaret imponerande. Det läckte en del i höstas, men numera släpper man knappt in något mål alls. Ett eller ett par mål framåt och så inget i baken. Det är så man vinner fotbollsmatcher. Vi är särskilt imponerade av insatserna mot Porto i Europa League. 2-0 hemma och 1-0 borta är siffror att skryta av.

Om nu Dortmund är i storslag går det inte riktigt att säga samma sak om Darmstadt. Man har en osviklig förmåga att slå lagen nedanför i tabellen och det är väl en sak som kommer att göra att man åtminstone säkrar en kvalplats för att hålla sig kvar i Bundesliga inför nästa säsong. Samtidigt blir lagen bakom färre och färre och det blir en vild kamp in i kaklet. Formen är inte alls god, även om vi måste ta med i beräkningen att man har mött både Leverkusen, Schalke och Bayern München de senaste veckorna.

Ett problem man har är att man gör ganska få mål. 25 mål har det blivit på 23 matcher och det är givetvis ett mindre bra facit. Dortmund, å andra sidan, har smällt in 57 stycken hittills.

Spelet vi har valt är att Borussia Dortmund vinner och håller nollan. 1-0 eller 2-0 räcker som bekant mycket gott.

Senaste 5 för Darmstadt
30/1 Darmstadt – Schalke 0-2
7/2 Hoffenheim – Darmstadt 0-2
13/2 Darmstadt – Bayer Leverkusen 1-2
20/2 Bayern München – Darmstad 3-1
27/2 Werder Bremen – Darmstadt 2-2

Senaste 5 för Borussia Dortmund
9/2 Stuttgart – Borussia Dortmund 1-3 (tyska cupen)
13/2 Dortmund – Hannover 1-0
18/2 Dortmund – Porto 2-0 (Europa League)
21/2 Leverkusen – Dortmund 0-1
25/2 Porto – Dortmund 0-1 (Europa League)

Dela!