Speltips Lyon – Juventus 3 april

Spel: Lyon +1 till 1.70
Spelstopp: 21:05

Kvartsfinal i Europa League, första matchen. Självklart ska Juventus vara favoriter i den här fajten. Man leder ju Serie A överlägset och är överlag oerhört svårslaget. Dock tycker vi att oddsen på Lyon är något för höga. Lyon är alltid riktigt grymma hemma i Europaspelet.

Lyon kommer från förlust mot Saint Etienne i derbyt. Säsongen är ingen vidare succé men med ett bra resultat mot Juventus hemma finns chansen att man går vidare i EL och en semifinalplats skulle vara en ganska trevlig överraskning. Klart är att det finns en del skador hos Lyon. Man kan säga att fem av spelarna i den optimala startelvan är borta. Dock har dessa spelare varit borta ett tag. Viktigt är att målspottarna Lacazette och Gomis är i gott slag.

Juventus kommer från förlust mot Napoli. Man kanske inte ska lägga så mycket i själva förlusten – Napoli är ju inget dåligt gäng direkt – men det är viktigt att notera att Juventus inte direkt vräker in mål. De flesta av segrarna under säsongen har varit med 1-0 eller 2-0. Åker man på ett mål i baken är det inte alltid man har kapaciteten att göra två mål eller fler.

Några skador att tala om har Juventus inte, men förmodligen roterar man något. Till exempel kan Ogbonna och Peluso gå in i startelvan i stället för Bonucci/Chiellini och Asamoah. Juventus är nöjda med ett oavgjort resultat så ett spel på Lyon +1 tycker vi att det finns värde i.

oddsbonus bet365 1000 kr + 500 kr mobil Spela nu

Senaste fem matcherna för Lyon
13/3 Lyon – Viktoria Plzen 4-1
16/3 Lyon – Monaco 2-3
20/3 Viktoria Plzen – Lyon 2-1
23/3 Guingamp – Lyon 0-1
30/3 Lyon – St Etienne 1-2

Senaste fem matcherna för Juventus
13/3 Juventus – Fiorentina 1-1
16/3 Genoa – Juventus 0-1
20/3 Fiorentina – Juventus 0-1
26/3 Juventus – Parma 2-1
30/3 Napoli – Juventus 2-0

Dela!