Speltips Arsenal – Chelsea 23 nov

Spel: Chelsea till 3.10
Spelbar ner till: 2.95
Spelstopp: 21:00
ArsenalVad gör du ikväll, så här dagen före dopparedagen? Blir det uppesittarkväll med Bingolotto? Dricker du glögg och slår in julklappar? Varför inte njuta av en av årets hetaste matcher i Premier League i stället? Arsenal tar emot Chelsea i en fajt som kan bli något alldeles extra.

Arsenal gör en kanonhöst, vilket nog ingen trodde på efter den usla föreställningen mot Aston Villa i premiären. Med Özil in i truppen precis på sluttampen på transferfönstret, en Ramsey som har varit fenomenal och en backlinje som faktiskt inte har varit så dum, har Arsenal övertygat. Dock har man mattats något på sistone. Tre matcher utan full pott och nu har man dessutom ett gäng skador (bland annat Koscielny) och en avstängd (Wilshere).

Chelsea har smugit med i toppen utan att imponera. Bredden är enorm och man skulle egentligen nästan kunna ställa två lika bra lag på banan i varje match. En fadäs borta mot Stoke, men i övrigt har man tagit massor av poäng på sistone. Ett litet problem är att man släpper in en massa mål. Det är inte helt stabilt bakåt alla gånger.

Här går vi för vinst för Chelsea. Varför? Tre anledningar. 1) Koscielny är borta för Arsenal. Vermaelen går in i stället. Det tycker vi är ett avbräck. Mertesacker är inte van att spela med Vermaelen och det kan leda till missförstånd som smarta Chelsea-anfallare kan dra nytta av. 2) Oscar och Hazard är läskigt jobbiga typer att möta och Arsenals Ramsey och Arteta kommer att få fullt upp, vilket ger ytor åt Willian/Mata och Torres (som vi förväntar kommer starta. 3) Arsenal har gjort det utmärkt mot ”sämre” lag men inte alls mäktat med bättre lag.

bet365 1000 + 500 kr Spela nu

 

Senaste 5 matcherna för Arsenal (senaste sist)
Cardiff – Arsenal 0-3
Arsenal – Hull 2-0
Arsenal – Everton 1-1
Napoli – Arsenal 2-0
Manchester City – Arsenal 6-3

Senaste 5 matcherna för Chelsea (senaste sist)
Sunderland – Chelsea 3-4
Stoke – Chelsea 3-2
Chelsea – Steaua 1-0
Chelsea – Crystal Palace 2-1
Sunderland – Chelsea 2-1 (efter förlängning)

Dela!