Allt om Confederations Cup

Confederations CupConfederations Cup, eller för-VM om man så vill, spelas alltid året före det “riktiga” VM och då i värdlandet för världsmästerskapen. Den här gången går turneringen alltså av stapeln i Brasilien.

Turneringen spelades fram till 1997 som en inbjudningsturnering i regi av Saudiarabien (King Fahd Cup), där det saudiarabiska landslaget mötte några utvalda mästarnationer från Europa, Sydamerika och Asien. Sedan 1997 är det FIFA som arrangerar turneringen och den går nu under det officiella namnet Confederations Cup. Turneringen spelas var fjärde år, året före varje världsmästerskap. Ett syfte med turneringen är att låta värdlandet få prova på ett större evenemang på några av de arenor som kommer att användas i VM.

Odds på Confederations Cup

Självklart finns det en uppsjö av odds för turneringen. För vinnaroddsen kan nämnas att spelbolagen ligger ganska nära varandra när det gäller Brasilien och Spanien med Italien och Uruguay som outsiders. Brasilien eller Spanien som vinnare betalar ungefär 2.5 gånger pengarna. Att Brasilien och Spanien ska mötas i finalen betalar i genomsnitt 3.50 gånger pengarna.

Vi har gjort stickprov bland ett gäng spelbolag för att kika på odds och erbjudanden och fastnat för Bet365. Här finns upp emot 100 spelobjekt för varje match och oddsen ligger generellt högt på långtidsspelen (slutsegrare, vinnare av grupperna, målskyttespel, etc.). Med pengarna tillbaka på 0-0 får du ytterligare en fördel hos Bet365. Använd den här länken för en bonus på 1000 kr + 500 kr i mobilen.

Deltagarländerna

I turneringen 2013 deltar följande länder (med anledningen till att de är inbjudna):
Brasilien – Värdland
Spanien – Världsmästare
Italien – Tvåa i EM (Spanien är ju både regerande Europamästare och Världsmästare)
Nigeria – Vinnare afrikanska mästerskapen
Mexiko – Vinnare Gold Cup
Uruguay – Vinnare Copa America
Tahiti – Vinnare OFC Nations Cup
Japan – Vinnare Asiatiska mästerskapen

Spelschema Confederations Cup

Lördag 15 juni
22:00 Brasilien – Japan

Söndag 16 juni
22:00 Mexiko – Italien
01:00 Spanien – Uruguay

Måndag 17 juni
22:00 Tahiti – Nigeria

Onsdag 19 juni
22:00 Brasilien – Mexiko
01:00 Italien – Japan

Torsdag 20 juni
22:00 Spanien – Tahiti
01:00 Nigeria – Uruguay

Lördag 21 juni
22:00 Japan – Mexiko
22:00 Italien – Brasilien

Söndag 22 juni
22:00 Nigeria – Spanien
22:00 Uruguay – Tahiti

Semifinaler
Onsdag 26 juni
22:00 Vinnaren grupp A – tvåan grupp B

Torsdag 27 juni
22:00 Vinnaren Grupp B – tvåan Grupp A

Match om tredje pris
Söndag 30 juni
19:00 Förloraren semifinal 1 – Förloraren semifinal 2

Final
Söndag 30 juni
01:00 Vinnaren semifinal 1 – Vinnaren semifinal 2
Finalen spelas alltså klockan ett på natten mellan söndag och måndag.

Dela!