Inför och speltips Champions League-finalen

Årets tyngsta klubblagsmatch står för dörren. 20:45 sparkar Bayern München och Chelsea igång 2012 års final av Champions League. Det måste kännas utmärkt för Bayern att man spelar på hemmaplan på Allianz-Arena i München. Lika snopet måste det kännas för Chelsea. Att matchen spelas i München spelar ingen roll när det gäller hur många biljetter fansen har fått. Det kommer vara 50/50 på läktarna, men Bayern-spelarna känner ju arenan till 100 procent och det kan spela roll äveni en enskild match.

Formen på lagen

Chelsea har gått knackigt i ligan hela säsongen. Man avslutade sådär. Det var aldrig någon fara för att sjätteplatsen skulle ryka, men det måste kännas försmädligt för Chelseafansen att laget inte orkade ta en plats till Champions League nästa år. Man har ju dock en chans att ordna avancemang, men då måste man vinna mot Bayern i finalen på lördagen.

I den sista matchen för säsongen vann Chelsea med 2-1 hemma över redan avsågade Blackburn Rovers. Det var väl ingen jätteskalp direkt, men det är alltid bra att vinna.

Bayern München spelade sin sista ligamatch redan den femte maj. Det blev storvinst borta mot Köln i en imponerande föreställning. Veckan efter var det sedan dags för finalen i tyska cupen (DFB Pokal). Här blev man helt överkörda av Borussia Dortmund (5-2) som därmed tog hem dubbeln. Det måste svida ordentligt för både spelare, tränare och fans. I ligan slutade man tvåa. 73 poäng på 34 matcher är klart godkänt och kan ha räckt till en ligatitel, om inte Dortmund hade varit så makalösa hela säsongen. 55 plusmål talar dock sitt tydliga språk. Bayern München vet hur man gör mål.

Avstängningar

Både Chelsea och Bayern München har ett helt gäng spelare borta inför finalmatchen. Chelsea får klara sig utan två extremt viktiga försvarare, nämligen Terry och Ivanovic. Terry är den givne ledaren och Ivanovic är mycket farlig i offensivt straffområde på fasta situationer. Meireles är inget större avbräck på miten (förmodligen skulle han inte ingå i startuppställningen), men avsaknaden av Ramires kan bli kännbar.

Bayern Munchen har också defensiva pjäser avstängda. Alaba, Gustavo och Badstuber får inte spela finalen. Det finns bredd i Bayerns trupp, men det är inte lätt att till exempel spela ihop en ny backlinje på kort tid.

Speltips Champions League-finalen

Oddsen på Bayern München kan kanske ses som låga, särskilt som det är en final det handlar om. Ett rakt spel på tyskarna betalar omkring 1.75-1.80. Vissa spelbolag har upp mot 200 spelobjekt på denna match. Ett spelobjekt som vi har hittat handlar om bollinnehav. På förhand är tipsen att Bayern kommer äga boll hela matchen. Det tror vi inte riktigt är sant. Chelsea har alla möjligheter att ta hand om bollen på mittfältet. Drogba är en hjälte på att hålla boll. Backlinjen, även om den är försvagad är vana vid att rulla boll och hitta säkra uppspel. Vi tar ett spel på att Chelsea har ett totalt bollinnehav (possession) på över 35 procent av matchtiden. Spelet hittar du på Unibet.

Dela!