Speltips Champions League Benfica Chelsea

Spel: Benfica Asian Hcp 0 till 1.68 på Bet365 (samma spel som “Oavgjort inget spel”)
Spelbar ner till: 1.65 (inkl DNB)
Spelstopp: 20:45 tisdag
Vi måste bara testa oddset på Benfica här. Vi bygger reken på tre saker. För det första är hemmaplan extremt viktig i utslagningsturneringen i Champions League. Om vi kikar på åttondelsfinalerna så blev det hemmaseger i 14 av 16 matcher. De enda två matcher som slutade med ett annat resultat var Barcelona borta mot Leverkusen och Real Madrid borta mot CSKA Moskva. För det andra är det inget lag som rår på Benfica på Estadio da Luz. Det är ganska intressant att följa Benficas hemmastatistik. Om vi går bakåt i tiden är Benficas facit hemma helt makalöst. Man vinner allt. Vi räknade alla matcher från säsongsinledningen 2010/11 och fick ihop 59 hemmamatcher i alla turneringar. Av dessa har man vunnit 49. Fyra matcher har slutat oavgjort. Sex förluster (varav tre på rad i augusti 2010). Dessutom är tre av förlusterna mot samma lag, nämligen Porto.

För det tredje har Chelsea det fortfarande ganska jobbigt. Avancemanget mot Napoli satt hårt inne. Sedan har man matchats hårt. 5-2 mot Leicester i FA-cupen var programenligt. Sedan torsk mot City borta. Sedan 0-0 hemma mot Tottenham. Man spelade alltså i lördags. Det gjorde inte Benfica. Benfica spelade sin senaste match förra tisdagen i ligacupen och kunnat vila och träna en hel vecka.

 

Dela!
    Kommentarer
    1. JOC